Chemka VISCO 500

Beschrijving

Chemka VISCO 500 is een smeervet op een zeepbasis van het nieuwe calcium lithium type met EP eigenschappen.
Chemka VISCO 500 is een uiterste druk vet, met een lange levensduur. Het is geschikt voor glijlagers, trage rollagers en andere zwaar belaste onderdelen.
Chemka VISCO 500 vertoont een goede mechanische stabiliteit, een hoog uiterste druk vermogen, een hoge corrosiebestendigheid en weerstand tegen water uitwassing.

Prestatieniveau

  • Sterk hechtende eigenschappen waardoor zelfs op zwaar gepolijste pennen en bussen van graafarmen een goede smering verkregen wordt.
  • Zeer goede kraag vormingseigenschappen waardoor het binnendringen van modder, vuil en water zeer effectief teruggedrongen wordt.
  • Kan zeer hoge drukken, stotende, trillende en schokbelastingen opvangen door bijzonder hoge antislijtage en EP eigenschappen.

Toepassingen

Chemka Chemka VISCO 500 is speciaal ontwikkeld voor de landbouw, grondverzet en omstandigheden waar de combinatie van zware belasting, lage snelheden en waterwassing zich voordoen. Zoals pen- en busverbindingen van graafarmen op hydraulische graafmachines; vijf- en zeskanten, ladderlagers van baggermolens, snijkop- en profielzuigers; steunlagers van gieken, opbouwmasten van draglines en hijskranen; zwaarbelaste lager ringen en overbrengingen in grondverzet. Door de hoge viscositeit van de basisolie is Chemka Chemka VISCO 500 niet geschikt voor gebruik in sneldraaiende wentellagers.

ZeepbasisDruppelpunt °CBasisolieVisco
( cSt bij 40°C)
KleurNLGIGebruikstemp. °C
Calcium-Lithium185mineraal500bruin 0 en2-20 tot +130