Over Chemka BV

Wat doet Chemka BV?

Chemka BV is een innovatief bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling,
productie en marketing van onderhouds- en reinigingsmiddelen. Doordat wij uitsluitend gebruik maken van milieuvriendelijke grondstoffen, zijn we een unieke speler op de markt van onderhouds- en reinigingsmiddelen. We kiezen voor ecologisch verantwoorde alternatieven in plaats van traditionele, chemische en milieubelastende middelen.

Bij Chemka BV doen we het ontwikkelen, produceren, distribueren, de marketing en de verkoop van de producten allemaal zelf. De processen die hieronder beschreven staan geven een indruk van onze werkwijze en verschillende expertises waarover we beschikken, die daarbij vereist zijn.

1) Productontwikkeling
In ons eigen, modern uitgeruste laboratorium is alles gericht op innovatie. Hier zijn we constant op zoek naar nieuwe toepassingen voor de grondstoffen en nieuwe bewerkingen voor de reeds ontwikkelde producten. De combinatie ‘technologie & ecologie’ intrigeert ons. In samenspraak met klanten en innovatiecentra speuren we altijd naar het beste van deze twee werelden.

2) Productie & distributie
De productie van onze producten begint met een mengproces op basis van receptuur. Na het mengproces worden de producten afgevuld in de diverse verpakkingsvormen. Om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen is een grote zorgvuldigheid hierbij vereist, mede door de veelheid aan componenten van de recepten. De opslag van grondstoffen gebeurt gedeeltelijk ondergronds, waarna pompen ervoor zorgen dat de vloeistoffen in exacte doses in de drie grote mengtanks komen. Dan begint het weeg-, meng-, kleur- en dikteproces. Onze moderne productie-unit heeft een capaciteit van 5.000 tot 16.000 liter per dag.

3) Marketing & verkoop

Na de productontwikkeling en het productie- en distributieproces is het tijd voor de verkoop. Door middel van een uiterst actieve marketing worden onze producten bij de klant op de werkvloer gedemonstreerd. Ons marketingteam is technisch onderlegd in vele branches. Opleiding is dan ook een nooit eindigend verhaal. Onze ecologisch verantwoorde oplossingen helpen dagelijks tientallen problemen van industrie- en overheidsbedrijven uit de weg.

Chemka BV Import & Export

Bij Chemka BV hebben we de constante drive om te willen groeien. Groeien naar een volledige, marktbrede bezetting in de EG en daarbuiten. Groeien op de exportmarkten waar nu al gewerkt wordt met onze producten: Frankrijk, België, Spanje, Marokko, Tunesië… Dit zijn slechts een paar van de vele landen die onze producten inzetten via goede en betrouwbare exportpartners. Kortom: Chemka BV is constant bezig met verdere ontwikkeling op de buitenlandse markt.